Країна: Великобританія.

Компанія заснована в 1981 році альпіністом Ребом Керрінгтоном.

Топові продукти: спальні мішки і куртки.

Бренд, заснований професійним альпіністом

Rab — це речі, створені альпіністами для альпіністів. На момент заснування компанії в активі Реба Керрінгтона вже були експедиції Альпами, Андами та Гімалаями. Тож він чудово розумів, чого саме аутдорники хочуть від нового спорядження.

Свої перші фірмові вироби Реб відшивав на тісному горищі. Його авторський підхід до дизайну та функціоналу екіпірування викликали жвавий інтерес серед альпіністської спільноти. Замовлень ставало дедалі більше, і невдовзі виробництво перенесли на фабрику. А за кілька десятиліть по тому бренд Rab з домашньої майстерні трансформувався у компанію зі світовим іменем та відмінною репутацією.  

Засновник бренду Реб Керрінгтон

Знакові технології і продукти Rab 

Реб Керрінгтон прагнув створювати надійне, довговічне і водночас легке та зручне спорядження для будь-яких умов. Для цього потрібні були нові ідеї, нові технології.

Першим серйозним проривом стала розробка системи ефективного відведення вологи Vapour rise. Вона однаково добре показала себе як в одязі для активних видів спорту, так і в розрахованій на суворі умови та суттєві перепади температур експедиційній екіпіровці. Якщо узагальнити, де б ви не були і чим би не займались, в одязі з системою Vapour rise від Rab вам буде тепло і комфортно.

Починаючи з 2000-х років компанія почала активно працювати над полегшенням спорядження. Також знаковою стала співпраця з Polartec.

Одну за одною в Rab випускають моделі, які стають бестселлерами: спальники Expedition і Premier, куртки Microlight Alpine, Andes Jacket, Kinder Smock, Down Pour  та інші. Раз за разом бренд з успіхом проходить тест на довіру аудиторії, включаючи найбільш строгих та вимогливих клієнтів — продукцію Rab вибирають професійні альпіністи, скалолази та інші спортсмени.

Відзначимо також екосвідому політику бренду. В Rab постійно працюють над тим, щоб зменшити негативний вплив виробництва на природу:

  • Для забезпечення водостійкості застосовують покриття DWR без фторвуглецю.
  • Велику частину виробів відшивають із вторсировини.
  • Матеріали тваринного походження надходять виключно з ферм, які дотримуються етичних методів тваринництва.
  • Термін служби  готових виробів збільшують максимально за рахунок початково високої якості та ремонту/заміни деталей.

Тож, обираючи продукцію Rab, ви автоматично стаєте частиною спільноти екофрендлі-аутдору.

Яке туристичне спорядження випускає Rab 

Сучасний асортимент продукції Rab включає:

  • Спальні мішки для різних потреб: з натуральним або синтетичним пухом (чим відрізняються утеплювачі); прямокутні або кокони; для серйозних експедицій та сходжень, трекінгів різного рівня складності, лайтових походів вихідного дня та відпочинку в кемпінгу.

Крім того, в лінійці Rab є надувні килимки та подушки, вкладиші для спальників.

Колекція включає моделі для альпінізму, скелелазіння, трекінгу, бігу, велоспорту, гірськолижного спорту та спеціалізованих експедицій.

Зверніть увагу. На офіційному сайті виробника є інструкції по вибору розміру одягу та аксесуарів. Там же ви знайдете корисні поради щодо догляду за фірмовою продукцією Rab. І, звичайно ж, з будь-якими питаннями стосовно вибору та експлуатації виробів ви можете звернутись до консультантів магазину Shambala.

Де купити товари бренду Rab в Україні

Запрошуємо вас до магазинів мережі Shambala у містах Київ, Дніпро, Львів та Вінниця (адреси). Або ж оформлюйте покупку на сайті та отримуйте замовлення у бажаний час та в зручному місці (умови доставки та оплати).

Пропонуємо виключно оригінальну продукцію Rab. У нас ви знайдете найпопулярніші вироби бренду: спальні мішки, куртки, фліски, головні убори і не тільки. Спробуйте спорядження від Rab, якщо хочете відчути, що таке справжня британська якість!